Arrow right close

Eines i recursos antimasclistes

soc una dona
Arrow right
< open
Languages image description
soc una dona

La violència masclista és la que patim les dones pel sol fet de ser-ho. És consequència de les nostres relacions desiguals amb els homes, basades en el masclisme; no ens permet ser del tot autònomes ni assolir la plena ciutadania, i suposa una vulneració dels drets humans. Totes tenim dret a viure amb llibertat i a no ésser discriminades, explotades ni maltractades. Si et trobes en una situació injusta, o si saps d’algú que s’hi trobi, has de saber que no estàs sola i que t’ajudarem.

Serveis gratuïts - 124 idiomes - 24 h / 365 d
Desigualtat, Diàlegs 01.03.2021 Desigualtat, Diàlegs

Nadia i Fatima

  • Text: Joana Bosch i Aïda Soler
  • Fotografia: Karu Borge

La Nadia (Marroc, 1981) va arribar a Catalunya buscant una vida millor, però no ha pogut regularitzar la seva situació administrativa ni treballar legalment durant quinze anys. Aquesta indefensió l’ha fet encara més vulnerable davant del racisme, la discriminació i els abusos a què totes estem exposades.

Després de molts esforços, alguns enganys i gairebé de miracle, la Nadia ha aconseguit el permís de residència per un any.

Amb la situació administrativa regularitzada, es prepara per anar a visitar la família. Quan va marxar del Marroc la seva germana petita tenia cinc anys. Ara en té vint i es retrobaran el dia del seu casament.

/

A través d’aquest projecte hem conegut dones d’orígens diferents que han compartit amb nosaltres un instant de la seva vida. Les hem escoltat i hem intentat mostrar-les tal com són per transmetre els problemes amb què es troben com a immigrants, però sobretot per ser dones.

Mares, filles i germanes plenes de coratge que han deixat una vida enrere. Dones lluitadores que han vençut mil entrebancs sense gaire ajuda i que a Catalunya es troben amb una realitat molt difícil. Conèixer-les ens ha fet més conscients de les diferents realitats que conviuen en un mateix espai.

Durant el rodatge ens vam reconèixer en la sororitat, però hi ha moltes preguntes sense resposta i la impotència persisteix. Com a joves del sector audiovisual, pensem que és important fer servir el mitjà per donar veu a qui no en té i amb aquestes peces volem que més persones en prenguin consciència.

Tenim molt a aprendre i molt camí a fer per viure en un món més just.

Joana Bosch i Aïda Soler

Joana Bosch i Aïda Soler

Realitzadores. Graduades a l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya.