Arrow right close
soc una dona
Ajuda-la Search open
Languages image description
soc una dona

Crea un espai segur

Busca la manera de parlar-hi en privat. Digues-li que estàs preocupada. Transmet-li confiança i tranquil·litat perquè se senti segura. Dona-li temps perquè en pugui parlar.

Pren-te-la seriosament

Escolta i creu-te el que et diu. Sovint hi ha dones que comparteixen una situació terrible i no se les pren seriosament. No ho relativitzis, no li diguis que aquell noi de la feina és molt simpàtic, o que el seu marit és un pare meravellós i que no n’hi deu haver per a tant. Confia en el que t’explica.

Dona-li suport

Si se sent culpable, fes-li entendre que res no justifica els abusos ni els maltractaments, només l’agressor n’és el responsable. Reprimeix la ràbia que puguis sentir. Ofereix-te a ajudar-la i respecta les seves decisions.

No la jutgis

Sigues respectuosa, no la jutgis ni la posis en dubte. No et qüestionis els seus motius ni les seves decisions. Centra’t en els seus punts forts i en agafar confiança.

Dona-li temps

Potser li costa confiar en tu. Sigues pacient, reconèixer el problema és el primer pas. Proposa de tornar-vos a veure aviat. Sigues pacient, persevera i no defalleixis.

Informa’t

Assessora’t per professionals que puguin orientar-te sobre la millor manera d’actuar.

No està sola

Fes-li saber i sentir que ets al seu costat i que trobareu solucions.

Anima-la a demanar ajuda

No la forcis a prendre cap mesura dràstica. Ajuda-la a informar-se dels seus drets i suggereix-li que parli amb professionals.

Serveis gratuïts - 124 idiomes - 24 h / 365 d